top of page

MUSEMATTE TEST 2024

Oppdatert: 26. aug.

Best i test gaming musematte 2024: De beste musemattene vi har testet!

De beste musemattene gir jevn bevegelse for musen og et flott utseende, uansett hvilken type overflate du foretrekker. En god gaming-musematte kan være viktigere enn du tror. Uten en jevn overflate kan presisjonen din i visse spill bli påvirket. Selv om en musematte kanskje ikke er like essensiell som en topp gamingmus, er det verdt å vurdere hvis du allerede har det andre på plass.


Testen oppsummert:

  1. Den beste musematten totalt sett: Razer Firefly V2 Pro

  2. Den beste budsjettmusematten: Corsair MM100

  3. Den beste stoffmusematten: Razer Strider

  4. Den beste utseendemessige musematten: Novelkeys Deskpad

  5. Den beste budsjett hard-top musematten: Logitech G440


Den beste musematten på markedet i dag er Razer Firefly V2 Pro. Hva gjør en musematte "pro"? Vel, det er ikke bare RGB-lyset, men den lavfriksjons overflaten som lar musen gli lett fra ett hjørne til det neste. Den flotte belysningen er bare en ekstra bonus.

Hvis du ikke ønsker å bruke mye penger på Firefly V2 Pro, anbefaler vi Corsair MM100 som den beste budsjettmusematten. Det er en enkel stoffmatte, men vi har brukt den mye på teamet og kan bekrefte at den er pålitelig, lett å rengjøre, og glatt nok for gaming. Den er et sikkert valg.

Jeg kan ikke påstå å ha testet alle musematter på markedet, men jeg har brukt hver musematte i denne guiden, og noen av dem har jeg brj,t daglig. Dette er musematter jeg selv liker.


1. Razer Firefly V2 Pro - Den beste musematten totalt sett

Hvis du ikke har noe imot å betale for det, er Firefly V2 Pro den beste musematten jeg har brukt så langt. Den har en jevn hard overflate som gjør at musen glir lett, og den er enkel å rengjøre. I tillegg har den den mest imponerende RGB-belysningen du kan få.


2. Corsair MM100 - Den beste budsjettmusematten

Noen ganger er enkelhet best, og jeg vil ikke presse deg til å bruke mer på en musematte enn nødvendig. Denne svarte rektangulære musematten er ideell for gaming, og viktigst av alt, den er veldig rimelig.


3. Razer Strider - Den beste stoffmatten

Den beste stoffmusematten er Razer Strider. Den finnes i størrelsene L og XL og gir nesten samme ytelse som en hard musematte, men uten den harde overflaten. Faktisk er den ganske nær å matche den harde matten.


4. Novelkeys Deskpad - Den beste utseendemessig

Av rene estetiske grunner anbefaler vi Novelkeys sine musematter. De ser ikke bare bra ut, men er også godt laget og gir en flott spillopplevelse.


5. Logitech G440 - Den beste budsjett hard-top

Hvis du ønsker en glatt hard-top musematte, men synes prisen på de dyrere alternativene er for høy, bør du vurdere Logitech G440. Den tilbyr samme glatte overflate og gode gaming-egenskaper til en mer overkommelig pris.


1. Razer Firefly V2 Pro - Den beste musematten for gaming

Spesifikasjoner:

  • Overflatetype: Hard

  • Overflatemateriale: Mikroteksturert plast

  • Dimensjoner: 278 x 360 mm

Fordeler:

  • Musen glir lett over den

  • God størrelse

  • Lett å rengjøre

  • Ser fantastisk ut om natten

Ulemper:

  • Svært høy pris

  • Flere kabler

Kjøp hvis...

✅ Du vil ha den glatteste musebevegelsen: Jeg har brukt mange musematter gjennom årene, og denne har vært min favoritt lengst.

✅ Du er rotete: Jeg får ofte termisk pasta på stoffmusemattene mine, som er vanskelig å rengjøre. Firefly V2 Pro er lett å rengjøre med en fuktig klut.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du er fornuftig med pengene dine: Prislappen er høy, så hvis du er prisbevisst, kan du vurdere et budsjettvennlig alternativ. Vi har et flott alternativ for hard-top musematte lenger ned.


Trenger du en RGB musematte? Nei, men en hard-top musematte kan være et smart valg. Razer Firefly V2 Pro er den beste musematten for gaming akkurat nå.

En glatt overflate gjør musebevegelsene enkle. Med en mus som har gode PTFE-føtter, vil Firefly V2 Pro føles som om musen din glir på en sky. Det høres kanskje litt overdrevent ut, men denne musematten er virkelig veldig bra.

Jeg har brukt Firefly V2 Pro på skrivebordet mitt i noen uker nå, og det jeg setter mest pris på, er ikke bare hvor lett musen glir, men hvor enkelt det er å rengjøre den. Jeg bruker ofte termisk pasta, og det havner overalt, inkludert på musemattene mine. På stoffmusematter blir dette lett synlig og vanskelig å fjerne.

Med Firefly V2 Pro kan jeg enkelt tørke av smuss med en fuktig klut, og den ser ut som ny igjen. Dette er en stor fordel for meg.

Men er den verdt prisen? Med en veiledende pris på over 1200,- kan det være lurt å vente på et godt tilbud før du kjøper den. Likevel, gitt at det er den beste musematten jeg har brukt, og jeg har prøvd mange, er den absolutt verdt å vurdere.


2. Corsair MM100 - Den beste budsjettmusematten for gaming

Spesifikasjoner:

  • Overflatetype: Myk

  • Overflatemateriale: Stoff

  • Dimensjoner: 320 x 270 mm

Fordeler:

  • Billig

  • Enkelt design

  • Fungerer bra for gaming

Ulemper:

  • Enkel svart rektangelform med Corsair-logo

  • Uten kantsting

Kjøp hvis...

✅ Du ønsker en enkel, rimelig musematte: Corsair MM100 er et solid valg blant rimelige stoffmusematter.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du ønsker detaljer eller ekstra funksjoner: Corsair MM100 er ganske enkel med sin svarte rektangelform og mangler kantsting, noe som kan føre til at kanten blir frynsete over tid.


Det er ikke mye å si om Corsair MM100. Corsair MM100 er enkel, men effektiv. Den lave prisen og det minimalistiske designet gjør den til et godt valg hvis du ser etter en enkel musematte.

Den har en glatt overflate som gir jevn musebevegelse, og bunnen er gummiert for å holde matten på plass. Den mangler kantsting, så det kan forekomme frynser etter mye bruk, men ellers er den solid for en tekstilmusematte. Hvis du ønsker en rimelig musematte med et diskret utseende, er dette et godt valg.

Corsair MM100 er en standard musematte som passer godt til gaming. Den er verken for liten eller for stor, noe som gir en god balanse for musebevegelser. Hvis du har høy DPI og trenger å bruke hele albuebevegelser, kan du trenge en større matte som dekker hele skrivebordet.

Men for de fleste gamere som ønsker en rimelig musematte, er MM100 et solid valg. Den gir bra ytelse til en lav pris, noe som gjør den til et godt alternativ for dem som ikke ønsker å bruke mye på en musematte.


3. Razer Strider - Den beste stoffmusematten for gaming

Spesifikasjoner:

  • Overflatetype: Myk

  • Overflatemateriale: Stoff

  • Dimensjoner: 940 x 410 mm (XXL) | 450 x 400 mm (L)

Fordeler:

  • Stor

  • Fester seg til skrivebordet

  • Flott gli-overflate

Ulemper:

  • Designet er enkelt og mangler visuelle detaljer.

  • Grovt materiale: Overflaten kan føles litt grov for enkelte brukere.

Kjøp hvis...

Du vil ha stoff av topp kvalitet: Razer Strider er laget med holdbart stoff som har vist seg å være slitesterkt. Den har ikke blitt slitt eller gått i oppløsning over tid.


Ikke kjøp hvis...

Du er rotete: Strider kan være vanskelig å rengjøre sammenlignet med musematter som Firefly V2 Pro. Hvis du ofte søler eller er uheldig med termisk pasta, kan det være bedre å velge en matta som er lettere å tørke av.


Razer Strider markedsfører seg som en hybrid mellom myke stoffmusematter og hardere modeller, og det lever opp til dette ved å kombinere fleksibiliteten og komforten til stoff med gliden til en hard matte.

Jeg bruker Razer Strider selv (har testet både XXL- og Large-størrelsen). Dette sier mye om kvaliteten, siden jeg har mange musematter å velge mellom. Jeg valgte Firefly V2 Pro hjemme kun på grunn av hvor lett den er å rengjøre, men Strider imponerer med sin kombinasjon av komfort og funksjonalitet.

Razer Strider tilbyr topp ytelse med sin faste stoffoverflate, som gir en jevn og lett bevegelse med nesten enhver gamingmus. Selv om den ikke er like myk som noen andre musematter på denne listen, er den fortsatt komfortabel for lange perioder med bruk. Håndflatene dine vil ha det bra på denne matten, takket være den store størrelsen og den jevne overflaten.

Under musematten finner du en antiskli-gummi som effektivt holder den på plass på skrivebordet ditt, og hindrer lateral bevegelse. Dette ekstra laget gir også matten mer stabilitet. For å forhindre slitasje har matten en tett svart søm rundt kantene, som gjør at du kan bevege musen helt til kanten uten problemer.

Hvis du leter etter en godt laget og problemfri musematte, er Razer Strider et utmerket valg.


4. Novelkeys Deskpad - Den beste utseendemessige musematten for gaming

Spesifikasjoner:

  • Overflatetype: Myk

  • Overflatemateriale: Stoff

  • Dimensjoner: 900 x 400 mm

Fordeler:

  • Nydelig design

  • Overdimensjonert

  • God pris

Ulemper:

  • Begrenset tilgjengelighet

  • Lang leveringstid

Kjøp hvis...

Estetikk er viktig for deg: Hvis du prioriterer et flott utseende, er Novelkeys Deskpad et utmerket valg. I tillegg til det stilige designet, er det også en solid musematte.


Ikke kjøp hvis...

Du har en tendens til å søle ting: Hvis du ofte søler eller er klønete, bør du unngå de hvite designene. De er lettest å skitne til og kan være vanskelige å rengjøre.


Noen ganger er estetikk det viktigste, og når det er tilfelle, er Novelkeys musematter et utmerket valg. De er vår favoritt når det gjelder utseende for gaming-musematter.

Novelkeys er kjent for sine spesiallagde gruppekjøp, og de tilbyr alt en PC-entusiast kan ønske seg, fra tastaturbrytere til musematter. De fokuserer på store skrivebordsmatter i et bredt utvalg av ofte begrensede design. Sjekk nettsiden deres regelmessig for å se de nyeste designene, da de ofte oppdaterer utvalget.

En av de tidligere designene, en stor camping-musematte med fjellmotiv, var en favoritt til jeg sølte termisk pasta på den og innså at estetiske musematter ikke var for meg lenger. Selv om det designet ikke er tilgjengelig nå, har de alltid mange nye design å velge mellom gjennom året.

De fleste musematter er i standardstørrelse på 900 x 400 x 4 mm, med en gummibunn, stoffoverflate og en søm rundt kantene. De er glatte, behagelige å bruke, og holder seg i lang tid.

Tidligere var mange av Novelkeys' design kun tilgjengelige gjennom gruppekjøp, men nå kan du ofte kjøpe dem direkte så lenge de er på lager. For øyeblikket er det en imponerende Ghostbusters-skrivebordspute tilgjengelig på nettsiden deres, så håper den fortsatt er på lager når du ser dette.


5. Logitech G440 - Den beste budsjett hard-top musematten for gaming

Spesifikasjoner:

  • Overflatetype: Hard

  • Overflatemateriale: Plast

  • Dimensjoner: 340 x 280 mm

Fordeler:

  • Lavfriksjon overflate

  • Solid gummibase

Ulemper:

  • Den er litt dyr

  • En musematte med "hard overflate" er ikke for alle

Kjøp hvis...

✅ Du vil ha en hard-top for mindre: Du kan bruke mye, kanskje for mye, på en musematte hvis du ikke er forsiktig. Logitech G440 er mye mer rimelig enn noen.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du foretrekker mer plass: Du er sannsynligvis bedre med en stoffmusematte hvis du vil ha plass til store musebevegelser eller til og med tastaturet ditt.


Ingenting kan sammenlignes med en solid, hard overflatemusematte når det gjelder ren hastighet og lav taktil motstand, bortsett fra kanskje Razers hybrid. Selv om ikke alle har råd til Razers ekte hard-top Firefly V2 Pro, finnes det mye billigere alternativer med mye å tilby. Vårt favoritt budsjett hard-top alternativ er denne, Logitech G440.

PC-gamere som krever subtile, men raske musebevegelser, foretrekker ofte disse glatte, lavfriksjonsoverflatene som lar dem gli musen med letthet. G440 leverer det med glede for mye mindre penger enn noen andre.


I motsetning til stoffmusematter, som ofte benytter lignende tekstiler, er harde musematter laget av en variert blanding av komponenter som aluminium, plast og gummi. Dette gir dem en unik sammensetning som kan variere dramatisk i friksjon, vekt og design.

Blant de mange alternativene, er Logitech G440 vårt toppvalg når det gjelder hastighet. Denne musematten skiller seg ut med sin enkle, ultraslette overflate, som gir eksepsjonell glid og presisjon. Hvis du er på jakt etter en hard musematte som gir deg den ideelle balansen mellom glatthet og tilbakemelding, er Logitech G440 et utmerket valg.


Ved første øyekast kan overflaten på Logitech G440 se helt glatt ut, men det er en polyetylenoverflate med subtile mikrotekstuert som gir en perfekt mengde motstand. Denne designen gir en overflate som er bemerkelsesverdig lik Firefly V2 Pro, men til en mye lavere pris. Musematten leverer akkurat den rette mengden tilbakemelding uten overflødig støy under raske musebevegelser.

Logitech har oppnådd en optimal balanse mellom abrasiv og glatt, noe som gjør det enkelt å bevege og stoppe musen sømløst, selv under intense spillsituasjoner. Hvis du leter etter et budsjettvennlig alternativ til Razer som fortsatt gir enkel rengjøring og en jevn spillopplevelse, er Logitech G440 det beste valget.


Hvordan testet jeg musemattene?

Det er ikke lett å tildele verdi til et stykke stoff, men noen må gjøre det. Når jeg mottar en ny musematte, gjør jeg det jeg gjør best: Spiller mange og mange PC-spill.

Når jeg har fått en følelse av hvordan en musematte føles under hånden, spiller jeg noen flere spill for å virkelig teste ytelsen. Hvis den gir den rette følelsen, både estetisk og funksjonelt, og er solid nok til å tåle intens gaming, får den en tommel opp. Hvis ikke, blir den sendt til det bålet av musematter som har brent siden 1985.

Når det er sagt, er det nesten umulig å rote til en musematte; til og med en gammel bok kan fungere som en solid erstatning. Derfor er det sjelden at vi har dårlige ord å si om en musematte eller at vi sender den til det store brenneritualet. Store prislapper og unødvendig funksjonalitet kan imidlertid noen ganger føre til at en musematte ender opp i skammekroken.

Comments


bottom of page