top of page

TASTATUR TEST 2024

Oppdatert: 26. aug.

Best i test gaming tastatur 2024: De beste tastaturene jeg kan anbefale for enhver gamer.

De beste gaming-tastaturene har alt: stil, ergonomi og selvfølgelig de mest tilfredsstillende klikkelydene. Når vi søker etter det beste gaming-tastaturet, ser vi etter funksjoner, følelse og verdi for pengene. Hvert av gaming-tastaturene i denne guiden leverer på disse tre punktene, selv om vi har fokusert på forskjellige prisklasser for å imøtekomme alle slags budsjetter.


Testen oppsummert:


Det beste gaming-tastaturet akkurat nå er Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless. Dette tastaturet skiller seg ut på alle områder med sin fantastiske mekaniske følelse og sitt kompakte, men likevel fullstendige design.

Hvis du derimot leter etter noe billigere, er G.Skill KM250 RGB et imponerende og budsjettvennlig tastatur. Det er uten tvil det beste gaming-tastaturet på budsjettmarkedet i 2024.


Når du skal kjøpe et gaming-tastatur, er det viktig å vurdere om du vil ha et mekanisk tastatur. Generelt sett er det ofte en fordel å velge mekaniske brytere fremfor membrantaster. Mekaniske brytere gir en bedre skrive- og spillopplevelse og er vanligvis raskere. I tillegg ser vi nå flere spesialiserte brytere på markedet, som Hall-effekt, optiske og induksjonsbrytere. Disse tilbyr spesielle funksjoner, som raskere utløser, og er derfor gode valg for konkurransespillere.


1. Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless - Det beste tastaturet totalt sett

ROG Strix Scope II 96 har kanskje et latterlig navn, men det er fortsatt en drøm å spille og skrive på. De silkemyke bryterne og de praktiske medietastene gjør dette til det beste gaming-tastaturet akkurat nå


2. G.Skill KM250 RGB - Det beste budsjett-tastaturet

G.Skill KM250 RGB er et fremragende gaming-tastatur på inngangsnivå. Det tilbyr allsidighet og kvalitet til en pris som er lavere enn det billigste barebone-settet.


3. Keychron Q3 Max - Det beste tenkeyless-tastaturet

Med en superb byggekvalitet og perfekte tastelyder, er Keychron Q3 Max lett det mest siklverdige tenkeyless (TKL) tastaturet vi har testet.


4. Ducky Zero 6108 - Det beste "mellomklasse" tastaturet

Gaming-tastaturer blir stadig dyrere, men ikke alle. Vi har inkludert noen budsjettalternativer i denne guiden, men for bare litt mer kan du få dette flotte Ducky-tastaturet. Det er mekanisk, har lys som lyser opp som på den fjerde juli, og er ekstremt solid.



5. Keychron K2 (Versjon 2) - Det beste trådløse budsjett-tastaturet

Et praktisk gaming-tastatur på inngangsnivå med god byggekvalitet og et bra sett av funksjoner. Keychron tilbyr trådløs tilkobling til en brøkdel av prisen på de fleste andre tastaturer.


6. Mountain Everest 60 - Det beste kompakte tastaturet

Mountain har tatt alt de har lært fra sine tidligere tastaturer og laget det beste og mest brukbare 60 % gaming-tastaturet jeg noen gang har testet. Det er solid, pålitelig, responsivt, og er rett og slett en drøm å skrive på.


7. Wooting Two HE - Det beste tastaturet med rask respons

Wooting Two HE benytter magnetteknologi for å tilby et gaming-tastatur uten sidestykke. Tastaturet gir stor fleksibilitet, har en utmerket app, og er bygd med høy kvalitet. Jeg er definitivt en fan av dette tastaturet.


8. Kinesis Freestyle Edge RGB - Det beste ergonomiske tastaturet

Hvis du vil prioritere helsen din og holdningen din mens du skriver, bør du vurdere et ergonomisk tastatur. Heldigvis betyr ikke dette at du må gi avkall på viktige gaming-funksjoner, spesielt med Kinesis Freestyle Edge RGB som tilbyr en god kombinasjon av begge.


9. Razer Cynosa Chroma - Det beste membran-tastaturet

Hvis du foretrekker den myke følelsen av et membrantastatur i stedet for mekaniske brytere, er dette tastaturet et utmerket valg. Det er et solid, enkelt og stilrent alternativ, og det beste membrantastaturet vi har testet.


10. Asus ROG Falchion RX Low Profile - Det beste lavprofil tastaturet

ROG Falchion RX Low Profile er et raskt og responsivt kompakt tastatur som kommer med deilige smurte brytere, noe som gjør både gaming og skriving til en glede.


11. Topre Realforce R2 - Det stilleste tastaturet

Realforce R2 kombinerer et unikt design med egne kapacitive brytere, og fungerer som en hybrid mellom mekaniske og membran-tastaturer. Fordelen er at det gir en utmerket skriveopplevelse og er bemerkelsesverdig stille.


1. Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless - Det beste gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Forhåndssmurte ROG NX brytere

  • Størrelse: 96 %

  • Baklys: Per-tast RGB

  • Passthroughs: Ingen

  • Mediekontroller: Multifunksjonshjul

  • Håndleddstøtte: Inkludert

  • Keycaps: PBT eller ABS

Fordeler:

+Utmerket bryterfølelse

+Lydisolering som virkelig fungerer

+Hot-swappable brytere

+Justerbart multimedia kontrollhjul

Ulemper:

-Armoury Crate-appen er rotete

Kjøp hvis...

Du ønsker et jevnt tastatur å skrive på: De ferdigsmurte bryterne gir deg silkemyk skrivetaster rett ut av esken, slik at du slipper bryet med ekstra smøring.

Du er på jakt etter det beste allround-gaming-tastaturet: Selv om det finnes raskere og mer iøynefallende alternativer, er ROG Strix Scope II 96 uten tvil det beste allround-tastaturet, med topp ytelse på flere områder.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du ønsker hastighet eller analoge funksjoner: Selv om dette tastaturet er like raskt som de fleste andre mekaniske tastaturer, finnes det nå raskere alternativer som bruker Hall-effekt- eller optiske brytere.


Det beste gaming-tastaturet er Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless. Det er sjelden et tastatur gir en så helhetlig god brukeropplevelse som dette. Selv om det finnes raskere, mer avanserte og rimeligere tastaturer—som du vil finne anbefalinger for lenger ned—kombinerer Strix Scope II 96 Wireless mange av de funksjonene vi ønsker i et moderne gaming-tastatur.

For det første har det noen av de jevneste mekaniske bryterne på markedet. Du kan velge mellom ROG-merkede NX Snow eller NX Storm brytere. Jeg har brukt Snow-bryterne, som er lineære brytere med en aktiveringskraft på 45 g, mens Storm-bryterne er et litt tyngre, taktilt alternativ. Disse bryterne i seg selv er kanskje ikke så unike, men smørefettet som er påført, gjør en stor forskjell.

En liten mengde smørefett på hver mekaniske bryter forbedrer skriveopplevelsen merkbart. Hvert tastetrykk blir jevnt og glatt, og hver "thwack" gir en tilfredsstillende klikkelyd. Dette smørefettet er allerede påført hver bryter, så du slipper å gjøre det selv. Å smøre brytere kan være tidkrevende og rotete, så dette er en klar fordel.

Begge de tilgjengelige bryterne aktiveres ved 1,8 mm, noe som er ganske raskt, men ikke like raskt som Corsair K70 Max, som kan justeres ned til 0,4 mm. I tillegg har Strix Scope en pollingfrekvens på 1000 Hz, som er lavere enn K70 Max sin 8000 Hz. Likevel merket jeg ikke noen forskjell i spill—Scope II 96 føles svært responsivt.

Tastaturet er også relativt stille. Lyden fra de lineære bryterne dempes av lydisolerende skum, solide PBT-taster og bryterputer. Smurte og solide stabilisatorer holder også større taster, som mellomromstasten, stille.

Du kan bytte ut noen av NX Snow-bryterne med andre brytere etter eget valg. Men hvis du bytter dem ut med usmurte brytere, vil jeg fraråde det sterkt. Ikke ødelegg Scope II.

Scope II 96 er nesten et fullstendig tastatur—det har et fullstendig numerisk tastatur—men det er komprimert i et mer kompakt chassis. Som et resultat er slettetasten plassert litt lengre unna enn vanlig. Det tar litt tid å venne seg til, men etter et par uker har jeg nå blitt komfortabel med å skrive på Scope II 96.

Det er lenge siden jeg har blitt så imponert over et gaming-tastatur. Mange tastaturer føles som kopier av det Corsair gjorde for 10 år siden, men Scope II 96 er virkelig imponerende. Det fokuserer på å levere solid mekanisk ytelse for gaming, samtidig som det er priset langt mer rimelig enn sin mindre, mer eksklusive søskenmodell, ROG Azoth.


2. G.Skill KM250 RGB - Det beste budsjett-gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Kailh Red

  • Størrelse: 65%

  • Baklys: Per-tast RGB

  • Passthroughs: Ingen

  • Mediekontroller: Volumhjul

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: PBT pudding caps

Fordeler:

+Superrimelig

+Per-tast RGB

+Hot-swappable base

+Et diskré volumhjul

+PBT pudding caps som standard

Ulemper:

-Plastisk chassis

-Hul lyd; Kailh bryterne er ikke av topp kvalitet

Kjøp hvis...

✅ Du har et stramt budsjett: Dette tastaturet tilbyr mange funksjoner og uventede tillegg for prisklassen. Vi har ikke sett noe bedre til en lavere pris.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du ønsker den beste skriveopplevelsen rett ut av esken: Med mindre høykvalitetsmaterialer i kabinettet kan skriveopplevelsen føles litt hul.


Mekaniske gaming-tastaturer kan ofte være dyre. G.Skill KM250 RGB utmerker seg ved at det ikke er tilfelle her. Det er vårt beste valg for budsjett-gaming-tastatur i 2024. Selv om det er rimelig, tilbyr det likevel mekaniske brytere, RGB-belysning per tast, hot-swappable taster og diskrete mediekontroller.

G.Skill KM250 redefinerer hva et budsjett-gaming-tastatur kan være. Funksjoner som tidligere kun var tilgjengelige for entusiaster, er nå tilgjengelige for bare $40. I en tid hvor prisene på PC-tilbehør stadig øker, er dette en viktig fordel.

Hvis du er ute etter et godt kompakt tastatur, trenger du egentlig ikke mer enn det som tilbys her. Tastaturet har en enkel og liten ramme med Kailh lineære mekaniske brytere, og det er designet uten unødvendige kompliserte funksjoner. Men det beholder en populær funksjon: RGB-bakgrunnsbelysning per tast.

Hvis du ønsker det, kan du bytte ut bryterne med noen av høyere kvalitet og lage en flott semi-tilpasset bygg i G.Skill KM250-chassiset. Selv om det mangler luksusfunksjoner som lydisolering og avanserte stabilisatorer, er dette rimelige kompromisser for et så billig tastatur. Faktisk har vi opplevd langt dårligere stabilisatorer på dyre tastaturer fra merker som NZXT og Razer.

De inkluderte Kailh-bryterne er greie, men ikke imponerende, og i kombinasjon med plastchassiset gir det en noe hul skriveopplevelse.

Når du derimot bytter ut de lineære Kailh Red-bryterne med et sett Halo True tunge taktile brytere, merkes en klar forbedring i lydkvaliteten. Selv om det ikke når opp til nivået til tastaturer som Mountain Everest 60 eller Asus ROG Azoth, føles det likevel veldig godt å skrive på, selv uten demping. Og det koster maksimalt halvparten så mye, selv med oppgraderte brytere. Med et headset på vil du knapt merke forskjellen.

Tastaturoppsettet er et standard 65 % layout, noe som gir noen flere nyttige taster enn et 60 % layout. Det er litt avstand mellom hovedtastene og piltastene, og du får også separate Del, PgUp og PgDn-knapper—et praktisk tillegg.

I tillegg er tastaturet utstyrt med et diskret volumhjul, en fin liten ekstra funksjon som vi ikke nødvendigvis forventet på et så rimelig tastatur. Volumhjulet justerer ikke bare volumet opp og ned, men har også en trykkfunksjon for å dempe eller oppheve demping av lyden.

Vi er genuint imponert over hele pakken, og hvis du ønsker en ekte mekanisk tastaturoppevelse uten å betale mye, er G.Skill KM250 et enestående valg.


3. Keychron Q3 Max - Det beste tenkeyless-gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Gateron Jupiter Red/Brown/Banana

  • Størrelse: Tenkeyless (TKL)

  • Baklys: RGB LED

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Dedikert hjul

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: PBT (side-trykt eller standard)

Fordeler:

+Svært solid byggekvalitet

+Glatt, smurte brytere

+God batterilevetid

Ulemper:

-Ganske dyr

-Sidemonterte tastelokk kan være uvant for noen

Kjøp hvis...

✅ Du vil ha en ferdig tastatur-pakke: Jeg har prøvd mange tenkeyless-tastaturer gjennom årene, og ingen leverer så godt som Keychron Q3 Max.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du leter etter fremragende kvalitet til en rimelig pris: Q3 Max tilbyr enestående kvalitet, men det kommer til en høy pris.


Keychron Q3 Max er et førsteklasses tenkeyless-gaming-tastatur, som leverer en herlig skriveopplevelse pakket inn i en tung aluminiumsramme.

Ikke la deg lure til å tro at markedet for tenkeyless (TKL) gaming-tastaturer ikke er like konkurransedyktig som for fullstørrelsestastaturer. Det er det absolutt. Vi har testet mange utmerkede TKL-tastaturer de siste månedene, inkludert Razer Huntsman V3 Pro TKL og ROG Azoth—begge fantastiske tastaturer fra anerkjente merker. Likevel har Q3 Max imponert oss mest.

Q3 Max er laget av et solid stykke maskinert aluminium, og veier hele 2 kg. Ikke la vekten skremme deg—tyngre tastaturer er ofte mer robuste og gir en bedre skriveopplevelse sammenlignet med lettere modeller.

Dette gjelder også for Q3 Max. Tastaturet er en drøm å skrive på, med en konstruksjon som inkluderer flere lag av lydisolerende skum, film, en latexpute, og mer skum. Dette gir en jevn og konsistent skriveopplevelse som er på et annet nivå.

Lyden er også imponerende—Q3 Max har en behagelig lyd som forbedrer skriveopplevelsen ytterligere.

En av de viktigste fordelene med et TKL-tastatur er at det tar opp mindre plass enn et fullstørrelsestastatur, da det mangler numpaden. Dette gir et mer kompakt oppsett, samtidig som man ofte mister noen dedikerte funksjoner, som medietaster. Likevel ser vi en økende trend der tastaturprodusenter integrerer mediekontroller på nye måter, og det har Keychron gjort med Q3 Max.

Q3 Max er utstyrt med et hjul som kan justere volum, zoome inn/ut, justere lysstyrke og mer. Du kan tilpasse hjulet til dine behov ved å bruke QMK firmware keymap-verktøyet, Launcher, som er tilgjengelig i nettleseren.

Hver tast på Q3 Max har RGB-bakgrunnsbelysning som kan styres via hjulet og innebygde snarveistaster. Du kan velge mellom tre brytertyper: Gateron Jupiter Red, Brown, og Banana. Alle tre bryterne er forhåndssmurte, noe som gir en glatt skriveopplevelse.

Tastaturet har også trådløs funksjonalitet over 2,4 GHz via en medfølgende dongle og Bluetooth, i tillegg til en kablet USB Type-C tilkobling. Batteriet varer i opptil 180 timer uten bakgrunnsbelysning, eller 100 timer med den på, og i praksis har vi sjelden måttet lade det.

Selv om Q3 Max er kostbart, får du definitivt valuta for pengene. Dette er et førsteklasses TKL-gaming-tastatur og en utmerket følgesvenn på kontoret—Keychron Q3 Max er virkelig den komplette pakken.


4. Ducky Zero 6108 - Det beste mellomklasse-gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Cherry MX2A

  • Størrelse: Full størrelse

  • Baklys: Per-tast RGB

  • Passthroughs: Ingen

  • Mediekontroller: Dedikerte taster

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: PBT double-shot

Fordeler:

+Ekstremt solid

+Responsive, taktile brytere

+Fantastisk tilkobling

Ulemper:

-Ingen programvare betyr bare grunnleggende RGB-lyseffekter

Gaming-tastaturer blir stadig dyrere—bare se på ROG Azoth Extreme. Derfor setter vi pris på dette tastaturet fra Ducky; det er overraskende rimelig. Ducky Zero 6108 gir oss alt vi ønsker oss i et gaming-tastatur, og det til en pris under 1000kr. Det er et enkelt valg som det beste gaming-tastaturet i mellomklassen.

Ducky er godt kjent i gaming-tastaturverdenen for å produsere fornuftige, pålitelige og solide tastaturer, og Zero 6108 er kanskje det beste moderne eksempelet på denne filosofien.

Når du tar dette tastaturet ut av esken, møter du et ganske standard utseende gaming-tastatur i full størrelse, med noen ekstra medietaster plassert øverst til høyre. For å spare litt plass er tastene litt tettere plassert enn vanlig, men det er fortsatt et ganske stort tastatur sammenlignet med mer kompakte alternativer som Q3 Max eller Mountain Everest 60.

Hver bryter er utstyrt med PBT-taster—som generelt har lengre levetid enn ABS-taster—og de fleste kommer forhåndssmurte. Hvis du legger merke til at smørefett blir nevnt ofte i denne guiden, er det fordi det har vist seg å være en av de største forbedringene i gaming-tastaturer den siste tiden, bortsett fra kanskje raske utløsere for konkurransespillere.

Cherry MX2A-bryterne som er inkludert på Zero 6108, er imponerende. Dette er de klassiske Cherry-bryterne vi kjenner og elsker, nå forbedret for 2024. MX2A Blue-bryterne vi testet, kommer faktisk uten smørefett, selv om dette kanskje er mindre viktig for gamere enn for Red- eller Brown-bryterne, som har det. Vår anmelder Reece har mye positivt å si om den nye Blue-bryteren, og vi har også testet den nye Red-bryteren i Cherry Xtrfy K5V2 med gode resultater.

Zero 6108 kommer med flere funksjoner enn man kanskje forventer. Det har RGB-belysning per tast, og du kan få det i en pen hvit finish, som vi testet. RGB-belysningen kan også kontrolleres direkte via tastaturet, noe som sparer deg for unødvendige apper på PC-en.

Det mest overraskende med Zero 6108 er dens trådløse tilkobling. Mens noen produsenter har økt prisene for å inkludere trådløs 2,4 GHz eller Bluetooth-tilkobling, har andre, som Ducky og Keychron, valgt å holde prisene nede til tross for denne funksjonen. Dette er en stor fordel for Zero 6108, som føles rimelig priset selv uten den trådløse tilkoblingen.

Så, nye brytere, full størrelse, RGB-belysning, mediekontroller... og alt dette fra et anerkjent merke med et godt rykte for langvarige produkter? Det er lett å forstå hvorfor Ducky Zero 6108 får så høy rangering hos oss.


5. Keychron K2 (Versjon 2) - Det beste budsjett trådløse gaming-tastaturet


Spesifikasjoner:

  • Bryter: Gateron

  • Størrelse: 84-taster

  • Baklys: Hvitt LED

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Funksjonssnarveier

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: ABS

Fordeler:

+Bra pris

+Flott overordnet byggekvalitet

+Sømløs tilkobling

Ulemper:

-Litt skrapete brytere


Kjøp hvis...

✅ Du trenger kabelfri tilkobling: Du trenger ikke bruke mye for å få et ryddig skrivebord uten kabler. Dette tastaturet viser at det er mulig.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du ønsker RGB-belysning: Dette tastaturet har kun hvite LED-er, så hvis du er ute etter regnbueeffekter, vil dette ikke være det riktige valget.


Det beste budsjett trådløse gaming-tastaturet kommer fra et merke du kanskje ikke er så kjent med. Keychron K2 har alle egenskapene til et flott lite trådløst mekanisk tastatur, samtidig som det er svært rimelig.

Keychron K2 har blitt anerkjent som et utmerket inngangsnivå-tastatur som kan være en døråpner til den bredere verden av mekaniske tastaturer. Det er et mekanisk tastatur i 75 % format—det betyr færre taster enn på et fullstørrelses tastatur, men det er likevel mer brukervennlig enn et 60 % tastatur.

For et rimelig tastatur er byggekvaliteten imponerende solid. Det er enda mer bemerkelsesverdig når man tar i betraktning at mange tastaturprodusenter øker prisene når de legger til trådløs tilkobling, men her får du et godt tastatur til en rimelig pris, uten kabler. I tillegg til trådløs tilkobling, kan det også kobles til via USB Type-C og Bluetooth.

Den eneste ulempen fra et estetisk perspektiv er mangelen på RGB-belysning. Du finner kun hvit bakgrunnsbelysning, som er praktisk for bruk om natten, men som ikke gir noe lysshow. Noen foretrekker imidlertid dette, og hvis du ønsker å spare penger, er det å fjerne RGB-belysning en enkel måte å gjøre det på.

Kort sagt, Keychron K2 er et funksjonelt inngangsnivå mekanisk tastatur, og til rundt $69 er det et trygt valg. Byggekvaliteten er solid, og den trådløse tilkoblingen til flere enheter er praktisk hvis du bytter mellom enheter i løpet av dagen. Det kan til tider føles som et billig tastatur, med lette brytere som gir en hørbar "ping" og standard belysningsinnstillinger som ikke gjør mye for å forbedre opplevelsen.

Alt i alt, hvis du er på jakt etter et budsjettvennlig trådløst tastatur, er Keychron K2 det beste valget. Det er kanskje ikke perfekt, men det er langt bedre enn noe annet i sin prisklasse.


6. Mountain Everest 60 - Det beste kompakte gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Mountain Tactile 55, Linear 45, Linear 45 Speed

  • Størrelse: 60 % (med valgfri numpad)

  • Baklys: Per-tast RGBPassthrough: USB Type-C

  • Mediekontroller: Integrert

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: PBT double-shot

Fordeler:

+Fantastisk å skrive på

+Solid og robust

+Responsiv

+Valgfri modulær numpad er et fint tillegg

Ulemper:

-Base Camp-programvaren er fortsatt ganske så dårlig

-Totalpakken kan bli dyr

Kjøp hvis...

✅ Du har begrenset plass på skrivebordet: Du kan spare mye plass ved å velge et kompakt gaming-tastatur. Dette gir mer plass til musbevegelser eller andre gjenstander på skrivebordet.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du er vant til et større tastatur: Kompakte tastaturer krever ofte at du tilpasser deg nye skrivevaner for å bruke dem effektivt. Hvis du er komfortabel med ditt nåværende oppsett og ikke ønsker å endre på det, bør du holde deg til et fullstørrelses- eller nesten fullstørrelses tastatur.


Mountain Everest 60 er det beste kompakte gaming-tastaturet, og vi må si, det ser fantastisk ut. Det har alle de ekstra funksjonene en tastaturelsker kan ønske seg, men det viktigste er at det er praktisk nok til å være ditt daglige tastatur.

Mountain er ikke det første selskapet som lager modulære tastaturer—Asus har prøvd seg på dette tidligere—men Mountain er det første som virkelig har lyktes med det. De har klart å tilby en solid og sikker passform for de modulære komponentene, samt flere monteringsalternativer, noe som gjør hele oppsettet funksjonelt og ikke bare en markedsføringsgimmick. I seg selv er Everest 60 ikke modulær, men det finnes en dedikert numpad som kan kjøpes separat og er hot-swappable. For mange er det viktig at denne numpaden kan festes på begge sider av tastaturet.

Hvis du fortsatt bruker en numpad på høyre side av gaming-tastaturet ditt, kan du vurdere å bytte side. Den største fordelen med et mindre tastatur er at det reduserer avstanden mellom hånden din på musen og hånden på WSAD-tastene. Ved å flytte numpaden til venstre får du fortsatt tilgang til de ekstra tastene, samtidig som du frigjør plass til musen på skrivebordet.

Den lille høyre Shift-tasten krever litt tilvenning, men inkluderingen av piltaster gjør en stor forskjell for den generelle funksjonaliteten til Everest 60. Men det er ikke bare dette som gjør tastaturet imponerende—det utstråler kvalitet i alle ledd.

Bunnen av tastaturet har et lag med silikon for å legge til vekt og dempe lyden, og i tillegg er det to lag med skum på hver side av PCB-en for å forbedre lydopplevelsen ytterligere. Mountain har også brukt ekte Cherry-stabilisatorer på tastaturet, og de er montert og smurt riktig for å sikre at det ikke er noe rasling, selv på den brede mellomromstasten.

Vi har også blitt imponert over Mountain sine mekaniske brytere, som følger med Everest 60 for første gang. Disse bryterne selges også separat i tre varianter: Tactile 55 (krever 55cN for aktivering), Linear 45, og Linear 45 Speed (med kortere reise- og aktiveringspunkt). Vi testet Tactile 55 i vår enhet, og de føles fantastiske—veldig stabile, responsive og fabrikksmurte, uten den ubehagelige følelsen man kan få fra noen taktile brytere.

Selvfølgelig kommer alt dette med en pris, og numpad-tilbehøret er ikke inkludert. Det finnes noen pakkeløsninger som kombinerer tastaturet og numpaden, samt det nye fargerike PBT-tastaturet, noe som kan gjøre det litt rimeligere. Men det er fortsatt en betydelig prissum.


7. Wooting Two HE - Det beste raske utløser gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Lekker (Gateron)

  • Størrelse: Full størrelse

  • Baklys: RGB LED

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Funksjonssnarveier

  • Håndleddstøtte: Selges separat

  • Keycaps: PBT

Fordeler:

+Analoge brytere

+Høy pålitelighet

+Hot-swappable brytere

+Justerbar aktivering

+Solid app med brukervennlige menyer og funksjoner

Ulemper:

-Spill fungerer ikke alltid bra med analoge brytere

-Det tar litt tid å venne seg til analog kontroll

Kjøp hvis...

✅ Du ønsker omfattende tilpasningsmuligheter: Wooting gir deg mange muligheter for tilpasning. Alt fra aktiveringspunkter til dobbeltfunksjons tastetrykk kan justeres i den utmerkede appen.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du er ute etter den aller beste mekaniske følelsen: Wootings Lekker-brytere er gode, men det finnes jevnere brytere tilgjengelig fra andre produsenter.


Wooting Two HE er det beste gaming-tastaturet for raske utløsere, men hva betyr det egentlig? Dette tastaturet bruker Hall-effekt brytere til å gi en fordel i konkurransespill. Ved å måle når en bruker slipper en tast og "nullstille" den raskere enn det som er mulig med en standard mekanisk bryter, kan dette tastaturet forbedre responstiden i spill som Valorant og Counter-Strike.

For å forstå fordelene med rask utløser, må du vite hvordan en tradisjonell mekanisk bryter fungerer. Ta for eksempel en Cherry MX Red bryter. Denne bryteren krever en viss reise (2 mm) og en bestemt aktiveringskraft (45 cN) for å nå driftsposisjonen, der signalet sendes fra tastaturet til PC-en, og tastetrykket blir registrert. Etter dette beveger bryteren seg tilbake til et nullstillingspunkt rett over driftsposisjonen. Disse egenskapene kan ikke endres fordi de er basert på bryterens mekaniske deler. Du kan imidlertid velge andre mekaniske brytere for å få en annen kombinasjon av aktiveringskraft, reise og nullstilling.

En Hall-effekt bryter fungerer annerledes. Hver Lekker-bryter har en magnet i stammen, og ved å måle den magnetiske kraften gjennom en Hall-effekt sensor på tastaturets PCB, kan Wooting Two HE nøyaktig spore hele bevegelsen av bryteren. Siden dette ikke er forhåndsbestemt av bryteren selv, kan brukeren justere driftsposisjonen og nullstillingspunktet direkte i tastaturets firmware.

Andre brytertyper, som optiske og induksjonsbrytere, kan også gjøre dette, men akkurat nå føler vi at Wooting gjør det best.

Rask utløser er en funksjon som automatisk justerer nullstillingspunktet basert på hver tastetrykk. Når du trykker ned en tast, blir nullstillingspunktet umiddelbart aktivert når du slipper tasten. Dette betyr at du kan trykke ned tasten igjen uten å måtte slippe den helt opp først. For konkurransespill kan denne tidsbesparelsen på hvert tastetrykk være betydelig.

Wooting Two HE tilbyr også fullt analoge kontroller på hver tast, som tidligere var tastaturets hovedfunksjon før rask utløser ble populært i esports. Andre kule funksjoner inkluderer dobbelt aktivering og lett justerbare skrive- og spillmoduser.

Wooting leverer også på andre måter. Tastaturet er solid og godt bygget, og det leveres med to års garanti. Hvis en bryter går i stykker, kan du bytte den ut fordi tastaturet er hot-swappable. En fordel med de magnetiske Lekker-bryterne er at de har færre mekaniske bevegelige deler, noe som reduserer sannsynligheten for feil.

Det vi elsker med hvert Wooting-tastatur vi har sett så langt, og spesielt med Wooting Two HE, er at de ikke bare er bygget på et flott konsept—de leverer virkelig på det. Selv om du kanskje først og fremst er interessert i de analoge funksjonene, som kan være begrenset avhengig av dine spillpreferanser, er det mange andre grunner til å like dette tastaturet.


8. Kinesis Freestyle Edge RGB - Det beste ergonomiske gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Mekanisk (Cherry MX)

  • Størrelse: 95 taster

  • Baklys: Per-tast RGB

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Snarveier

  • Håndleddstøtte: Innebygd

  • Keycaps: ABS

Fordeler:

+Superkomfortabel å bruke

+Rask og fullpakket med funksjoner

+Mange makrotaster

+Flott for mindre hender

Ulemper:

-Kablene er ganske stive

-Lift kit er et valgfritt tillegg

-Dyrt, selv for et ergonomisk tastatur

Kjøp hvis...

✅ Du ønsker den beste ergonomiske gaming-opplevelsen: Dette tastaturet kombinerer ergonomi og gaming på en måte som få andre tastaturer kan matche.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du har et stramt budsjett: Ergonomiske tastaturer er generelt dyre, og dette gaming-tastaturet krever et ekstra $30 lift kit for å oppnå sitt fulle potensial


Kinesis Freestyle Edge RGB er spesifikt designet for å kombinere det beste fra ergonomiske og gaming-tastaturer, noe som gjør det til vårt toppvalg for det beste ergonomiske gaming-tastaturet totalt sett.

Den mest iøynefallende funksjonen til Kinesis er det delte designet. En enkelt kabel forbinder de to halvdelene, noe som gir deg friheten til å plassere dem på en måte som er mer komfortabel over tid. Den beste måten å bruke dette på er å holde begge halvdelene løst plassert foran hendene dine, uten å måtte vri albuene innover. Dette er ikke bare bra for håndleddene dine, men også for armene og skuldrene.

Det delte designet betyr at du må være komfortabel med å skrive med begge hender på de separate halvdelene. Dette er ikke et problem for touch-typere eller de som alltid plasserer pekefingrene på F- og J-tastene, men hvis du har en tendens til å strekke deg over midten av tastaturet, kan det kreve litt tilvenning. Sammenlignet med noen andre ergonomiske tastaturer, er dette oppsettet imidlertid mindre krevende.

Håndleddstøttene er innebygd i hver halvdel av Freestyle Edge RGB, og de er godt polstret for langvarig gaming eller skriving. Hvis du ikke liker dem, kan de tas av og erstattes med noe annet som passer deg bedre. Det som kan overraske noen, er at Kinesis ikke inkluderer et lift kit i esken; det må kjøpes separat. Dette betyr at du har litt mindre justeringsmuligheter med Kinesis sammenlignet med noen andre ergonomiske tastaturer. Likevel kompenserer det med noen utmerkede gaming-funksjoner.

Cherry MX mekaniske brytere sikrer at dette ergonomiske tastaturet ikke sakker etter når det gjelder gaming, og det har selvfølgelig fullt justerbar RGB-belysning for hver enkelt tast.

Alt i alt er Kinesis Freestyle Edge RGB et svært godt ergonomisk gaming-tastatur som fortjener oppmerksomhet, selv om du i utgangspunktet vurderer et mer standard oppsett. Ergonomiske tastaturer finnes i mange varianter, men Kinesis Freestyle Edge RGB er det beste vi har testet til dags dato.


9. Razer Cynosa Chroma - Det beste membran gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Membran (ikke-mekanisk)

  • Størrelse: Full størrelse

  • Baklys: Per-tast RGB

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Snarveier

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: ABS

Fordeler:

+Beste følelse av membrantaster på markedet

+Rimelig pris

+Per-tast RGB-belysning

Ulemper:

-Membrantaster kan ikke måle seg med mekaniske taster

Kjøp hvis...

✅ Du er utsatt for søl: Membrantastaturer er naturlig mer motstandsdyktige mot søl. Selv om de fortsatt kan bli skitne, er de generelt lettere å rengjøre og vedlikeholde.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du ønsker en taktil og rask respons: Membrantastaturer gir ikke samme tilfredsstillende opplevelse som mekaniske tastaturer, ifølge de fleste brukere.


Hvis du foretrekker den myke følelsen av et fullstendig membrantastatur, enten det er for komfort, stil, eller andre grunner (ingen dømming her), har Razer Cynosa deg dekket. Jeg vet at det finnes folk der ute som liker den dempede, myke opplevelsen en ren membranbryter gir, og det er helt greit—hver sin smak.

Cynosa tilbyr noen av de beste lavprofil membrantastene vi har testet, og med en utsalgspris på $60, er det også et av de mest rimelige gaming-tastaturene på markedet (gitt en viss kvalitetsstandard). Selv om det mangler noen funksjoner som finnes på andre gaming-tastaturer, som dedikert håndleddstøtte eller mediekontroller, kommer det likevel med Razers imponerende RGB-belysning. Denne kan programmeres per tast eller brukes i soner, noe som gir mange tilpasningsmuligheter.

Sammenlignet med andre membrantastaturer er Cynosa Chroma relativt enkelt, men som et Razer-produkt er det fortsatt mye kulere enn det du kanskje brukte på skolen.

Det er et solid, enkelt og pent tastatur som er det beste membranalternativet blant de mange vi har testet. Det finnes en oppgradert versjon av Cynosa tilgjengelig, men for $20 ekstra er det eneste tillegget RGB-lys under tastaturet. Med mindre denne ekstra "ground effects"-belysningen er veldig viktig for deg, anbefaler jeg at du sparer pengene og velger grunnmodellen.

Membranbrytere er kanskje ikke for alle, men hvis du foretrekker en myk følelse og ser etter et rimelig tastatur, er dette det beste membrantastaturet vi kan anbefale.


10 Asus ROG Falchion RX Low Profile - Det beste lavprofil gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: ROG RX Low-Profile Switch

  • Størrelse: 60 %

  • Baklys: RGB LED

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Dedikert

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: ABS

Fordeler:

+Fantastiske brytere

+Rask aktivering

+Solid byggekvalitet

+Smarte mediekontroller

+Mange tilkoblingsmuligheter

Ulemper:

-Det medfølgende plastdekselet passer ikke godt

-Ikke-standard tastestammer

-Høy kostnad per bryter

Kjøp hvis...

✅ Du foretrekker en lav håndleddsposisjon: Takket være lavprofildesignet, trenger du ikke å bøye håndleddene så mye med Falchion RX.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du trenger en numpad eller funksjonsrad: Falchion RX er designet for minimalisme, så du vil ikke finne en numpad eller funksjonsrad her.


Det beste lavprofil gaming-tastaturet er uten tvil Asus ROG Falchion RX Low Profile. Denne kategorien er viktig, da lavprofil tastaturer ofte er noe man prøver én gang og deretter aldri går tilbake fra.

Falchion RX er et ekstremt kompakt tastatur, både i høyde og bredde. Det er et 60 % oppsett, noe som betyr at det mangler noen taster, inkludert hele funksjonsraden og numpad. Likevel har det beholdt piltastene, som er viktige for gaming. Funksjonstastene er også merket og tilgjengelige via en funksjonstoggle-tast, noe som gir enkel tilgang til dem når det trengs.

Dette tastaturet er designet for å være minimalt, men likevel funksjonelt, og det lavprofilerte designet gjør det spesielt behagelig å bruke over lengre perioder, spesielt hvis du foretrekker en lav håndleddsposisjon. Det er et utmerket valg for gamere som ønsker et kompakt, effektivt og stilig tastatur.

Hvis du kan se forbi den kompakte størrelsen, vil du oppdage at de lavprofilbryterne Asus har brukt i dette tastaturet er fantastiske. Akkurat som på Strix Scope II 96, er disse bryterne forhåndssmurte fra fabrikken, noe som er viktigere enn det kan virke. Disse bryterne er silkemyke, gir en flott lyd, og er en glede å skrive på. Den eneste ulempen er at tastelokkene Asus bruker ikke har standard passform, noe som kan gjøre dem vanskeligere å erstatte hvis de skulle gå i stykker.

Heldigvis kommer tastaturet med et etui som passer over toppen av tastene, noe som gjør det enkelt og sikkert å transportere.

Du vil kanskje bli overrasket over å høre at Falchion RX har volumkontroller. Langs toppen av tastaturet, bort fra fronten, finner du en kapasitiv volumslider. Denne kan også kontrollere andre funksjoner, og det er en praktisk funksjon som jeg ikke forventet å finne på en så kompakt formfaktor.

Selv om du må ut med en god del penger for Falchion RX Low Profile, til tross for det mindre antallet taster sammenlignet med andre tastaturer på denne listen, kan det være en liten pris å betale for et flott tastatur. Du kan selv vurdere om det er verdt det, men når det gjelder lavprofil-tastaturer, er Falchion RX Low Profile utvilsomt en vinner.

11. Topre Realforce R2 - Det stilleste gaming-tastaturet

Spesifikasjoner:

  • Bryter: Topre kapacitive brytere

  • Størrelse: Full størrelse

  • Baklys: Ingen (RGB-modell tilgjengelig)

  • Passthrough: Ingen

  • Mediekontroller: Ingen

  • Håndleddstøtte: Ingen

  • Keycaps: PBT

Fordeler:

+Stille

+Topres spesielle brytere

+Fantastisk for skriving

Ulemper:

-Dyrt som bare det

-Kjedelig design

Kjøp hvis...

✅ Du ønsker stillhet kombinert med en utmerket skrivefølelse: Topres egne brytere er en hybrid mellom mekanisk og membran, og de er nesten lydløse. I tillegg gir de en flott skrivefølelse.


Ikke kjøp hvis...

❌ Du ønsker flere funksjoner: Dette tastaturet er så enkelt som det kan bli. Ingen medietaster, ingen fancy funksjoner—bare utmerkede brytere og et standard utseende.


Hvis du er på jakt etter et stille tastatur, har du kommet til rett sted. Topre Realforce er ikke billig, og det er heller ikke prangende, men dets hybride brytere er nærmest hviske-stille i bruk, uten at det går på bekostning av skrivefølelsen. Dette gjør det til det beste stille tastaturet du kan kjøpe akkurat nå.

La oss være klare: det er dyrt, og det ser kanskje ikke særlig spennende ut. Faktisk kunne du lett tro at Realforce R2 er et ganske kjedelig tastatur når det gjelder design. Det finnes riktignok en RGB-bakbelyst versjon for de som ønsker litt mer stil, men hvis alt du er ute etter er superstille skriving og en flott skrivefølelse, dekker dette enkle tastaturet dine behov.

Bryterne i dette tastaturet er, med ett ord, utmerkede. Skrivefølelsen er spenstig, med en god aktiveringskraft som gir tilbakemelding uten å være støyende. Disse smarte bryterne oppnår noe som svært få tastaturer klarer—en enestående skriveopplevelse kombinert med en stillhet som ikke vil irritere alle rundt deg med klikking og klakking.

Selvfølgelig kan du finne fullstendige membrantastaturer som er teknisk sett stillere, men da ofrer du den gode daglige skriveopplevelsen. Topre Realforce R2 klarer å kombinere det beste fra begge verdener, noe som er ganske imponerende.

Det er ikke helt lydløst—det er en svak rasling ved hvert tastetrykk på PBT-tastene—men det har ikke den distinkte klikkelyden som mange mekaniske tastaturer har. I stedet er det mer en dempet dunk, som er mye mer behagelig for kolleger, partnere, husdyr eller andre som måtte være i nærheten.

Realforce R2 er stille, godt bygget og rett og slett et fantastisk tastatur å skrive på. Selv om det finnes mange stille tastaturer der ute, spesielt blant membranalternativene, er Topre Realforce R2 virkelig det beste når det gjelder skrivefølelse, enkelt design og relativ stillhet. Dette er et virkelig godt tastatur.


Vi testet også:

  • Alienware Pro Wireless:

Fantastisk RGB og en forfriskende gammeldags følelse matchet med moderne utseende—det er mye å like med Wireless Pro. Det er imidlertid dyrt, og møter tøff konkurranse for pengene.

Score: 84 %


  • Logitech Pro X 60:

Det er så raskt som du vil, dette esports tastaturet, men også et støyende beist. Det er veldig godt laget, men det finnes mer siviliserte tastaturer tilgjengelig for mindre.

Score: 77 %


  • Razer BlackWidow V4:

En flott måte å komme inn i hot-swappable tastaturer på, BlackWidow V4 75 % blir bare slått til toppen av andre tastaturer vi fant mer spennende for pengene.

Score: 75 %


  • Asus ROG Azoth:

Azoth er et mektig high-end gaming-tastatur i en miniatyrpakke. Det er fantastisk, og pleide å rangere i denne guiden, men vi synes Keychron Q3 Max gjør det litt bedre uten skjerm.

Score: 90 %


  • Corsair K65 Plus:

Corsair har ikke spart på K65 Plus, og dekker alle grunnleggende du vil ha fra et kompakt tastatur til den prisen, og topper det med en flott batterilevetid. Selskapet antar at de som liker ikke-lineære brytere allerede har nøkkelbrytere klare til å bytte ut, og tilbyr ingen alternativer til sine egne lineære røde med basismodellen.

Score: 88 %


  • Das Keyboard 6 Professional:

Et suverent mekanisk tastatur som spikrer det grunnleggende, med gjennomtenkte fysiske detaljer og en komfortabel, taktil skriveopplevelse. Das Keyboard 6 Professional ser smart ut og føles fantastisk, selv om det mangler programvare.

Score: 90 %


  • Razer Huntsman V3 Pro TK:

Det er mange imponerende TKL-tastaturer på markedet i dag. Razer er en av dem, hvis den bare blir slått ut av Q3 Max for pengene.

Score: 85 %


  • Cherry Xtrfy K5V2:

Cherrys nye bryter er en markant forbedring over dens ekstremt populære og utbredte forgjenger, og Xtrfy K5V2 tastaturet er et prangende opplyst og solid hjem for dem. Selv om det er finere følelse, og billigere, kompakte tastaturer på markedet.

Score: 71 %


  • ZSA Moonlander:

For en høy pris kan du få et glatt ergonomisk tastatur med enorm fleksibilitet. Det er ikke akkurat et gaming-tastatur, men for en langsiktig skriver er det helt fantastisk.

Score: 89 %


  • Sense75 Drop:

Et fantastisk tilpasset tastatur med en spesielt høy prislapp å matche. Sense75 er et storslått tastatur med flotte brytere, nydelig RGB og flott konstruksjon, men bare verdt å vurdere hvis du har dype lommer.

Score: 71 %


Hvordan vi testet gaming-tastaturene:

Vi har mange års erfaring med testing av gaming-tastaturer på laget. Hvert eneste tastatur inkludert i denne guiden har blitt vurdert av en profesjonell. For å gjøre det bruker vi tastaturet omfattende i testperioden, inspiserer bryterne, bruker programvaren, og benytter eventuelle spesialfunksjoner tastaturet måtte ha.

En stor del av et tastaturs kvalitet er hvordan det føles å skrive på, og det kommer ned til nøkkelbryterne. Er de klebrige? Er de glatte? Føles de som om de er fylt med sand? Er de blitt smurt? Det er mange variabler bare for nøkkelbryterne alene. Vi vet hva som er best for gaming og skriving, og hva som definitivt ikke er det.

Når det gjelder tastaturet, kan layout være et problem for noen, samt hvor mediekontrollene er plassert. Selv skriftstilen er et viktig punkt for disse tastaturene, og vi vurderer dem på alle aspekter for å sikre at vi har valgt det beste for pengene dine.


Hva er greia med mekaniske brytere?

Vi kan snakke i timesvis om følelsen av mekaniske brytere kontra membranbrytere, men til syvende og sist er det et personlig valg. Det som gjør mekaniske brytere objektivt overlegne, er imidlertid deres langt forlengede levetid. De kan tåle langt mer juling og fortsette å reagere lenge etter at en membranbryter har kollapset i seg selv.

Hvorfor bruker gamere 60 % tastaturer?

Hovedgrunnen til at gamere bruker kompakte 60 % tastaturer er fordi den mindre formfaktoren gir mer plass til gamingmusen din. Det betyr at du kan ha lavere DPI-nivåer i musen, som gir større nøyaktighet, men også krever bredere feiebevegelser.

Det betyr også at hendene dine som hviler på WSAD-tastene og musen er nærmere hverandre, noe som igjen forbedrer den ergonomiske holdningen, enten når du spiller eller bare bruker datamaskinen.

Hva er det viktigste å se etter i et mekanisk gaming-tastatur?

Brytertypen er utvilsomt det viktigste valget å ta når du velger ditt nye gaming-tastatur. Cherry mekaniske brytere er de mest vanlige og mest gjenkjennelige, men det finnes en rekke alternativer på markedet, samt en haug med eksklusive, spesialiserte brytere å velge mellom.

Er dedikerte mediekontroller et avgjørende punkt?

Bare du kan ta den avgjørelsen, men vi vil foreslå at det å ha muligheten til å veksle mellom funksjonstasten og mediekontroller på den øverste raden ville være vårt valg. Å ha et diskret volumhjul kan imidlertid være supernyttig.

Hvilken størrelse på tastatur trenger jeg?

Størrelsen på tastaturet er absolutt en definerende faktor. Fullstørrelses tastaturer har en tendens til å tilby flest funksjoner og en numerisk del, men hvis du ikke har plass, vil alle de ekstra tingene du betalte for være ubrukelige. Tenkeyless tastaturer (de uten numerisk del) og kompakte tastaturer kan være et flott alternativ også, hvis du ikke bryr deg om alle de ekstra bjellene og fløytene eller du ikke har bruk for alt-koder (hvor barbarisk!).

Comentarios


bottom of page